Sending data from GSM module to Thingspeak using TCP | ThingSpeak API | Forum

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

7   +   8   =  

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Sending data from GSM module to Thingspeak using TCP
No permission to create posts
May 30, 2020
6:47 am
Avatar
sanket.meher111@gmail.com
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
May 30, 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

hi all,

I am trying to send data from gsm module to my channel on thingspeak. But data is not getting send.
For tcp connection I have given domain name: api.thingspeak.com and port no.: 443 (since https)

I am Able to make connection but while sending data to to channel it fails.
send body consits of update?api_key=SRQDIRQE1UJ1HKHE&field3=98.1212

I think above is right format but still having problem while sending data from GSM module. I am using quectel M66 gsm module.
Response consists IPD288:HTTP/1.1 400 Bad Request

Any help will be appreciated!!

June 30, 2020
10:55 am
Avatar
cstapels
Moderator
Members


Moderators
Forum Posts: 861
Member Since:
March 7, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

One suggestion: try your request out in POSTMAN or curl to make sure you have the syntax correct.

FYI, MATLAB answers is the preferred location for ThingSpeak Community support.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 166

Currently Online:
22 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 272

Vinod: 240

piajola: 95

turgo: 70

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 62

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 8665

Moderators: 1

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 14

Topics: 1600

Posts: 5760

Newest Members:

briskpanda, Dejw0089, Yassine Ben Salah, anis, 43994554AKS, suda

Moderators: cstapels: 460

Administrators: Hans: 405, lee: 457