Issue with clearing all feed data | ThingSpeak API | Forum

The ThingSpeak community site has been upgraded to a new site. This site is currently in read-only mode. You can ask questions or post and read discussions on the new site.
Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Issue with clearing all feed data
No permission to create posts
February 12, 2012
9:55 am
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Wondering if anyone else is experiencing this. If I try to clear the data from a channel, after about a minute, I get a page back that says:

504 Gateway Time-out
nginx/0.8.53

After that the entire web site seems to be unavailable to me, http://www.thingspeak.com returns:

The page you are looking for is temporarily unavailable.
Please try again later.

This can last a couple minutes, or many. I certainly hope the whole site is not going down, but if so then there must be a problem. When I can get back in, my channel data is not cleared.

PS: This is not an API issue, but wasn't sure where else to post it.

February 12, 2012
1:15 pm
Avatar
Hans
Natick, MA

Admin
Forum Posts: 411
Member Since:
January 18, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

We are checking on this issue. We will let you know shortly... Thanks for letting us know.

February 13, 2012
9:53 am
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Much appreciated. I'll lay off the "Clear Channel" button in the meantime.

February 13, 2012
10:21 pm
Avatar
Hans
Natick, MA

Admin
Forum Posts: 411
Member Since:
January 18, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I think we got to the root of the clear channel issue.

Please try it and let us know.

February 14, 2012
11:18 am
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Just tried it, same results.

February 14, 2012
11:34 am
Avatar
Hans
Natick, MA

Admin
Forum Posts: 411
Member Since:
January 18, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

There must be something special about your channel. Our test channels clear fine. It might have something to do with the size of a channel.

Thanks again for letting us know, I think you are helping us figure out a "random" issue we have been having. We have now successfully linked the two events together.

The wagons are circling... will be with you shortly.

February 14, 2012
11:46 am
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Glad to help.  FYI, I've had the issue with both channels that I have in use, 878 and 879.  878 has not been active for a while.  That was the one I just tried.  Here's the exact sequence:

1. Went into Edit Channel, clicked the Clear Channel button.

2. After about a minute, received the gateway timeout message as above.

3. Immediately went back into the channel, and when it looked like there was still data from looking at the charts, I clicked Clear Channel again, which is when I got the temporarily unavailable message.

February 14, 2012
11:47 am
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

If you guys want to use my channel 878 to test with, feel free, there's nothing there I currently need.  I am currently doing some hardware testing and feeding data from that to 879, but that should be done by tomorrow at the latest.

February 14, 2012
2:48 pm
Avatar
Hans
Natick, MA

Admin
Forum Posts: 411
Member Since:
January 18, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Okay, would you like to try again?

February 14, 2012
7:43 pm
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Tried a couple times with channel 878, still got the timeout message after about a minute. I tried it twice, and it appears that there is still one field that is not cleared. But, no "temporarily unavailable" message.

February 26, 2012
10:33 pm
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I tried clearing channel 878 several days ago, and I now see a message with a yellow background that I don't remember seeing before: This channel is currently being cleared. Any data you post to this channel before clearing is complete may be deleted.

Several days later, the message is still there.

An idea for you, that may or may not help with this issue: Allowing the user to specify a maximum data retention period for a channel might be a good feature. Everyone's requirements vary, but my use so far doesn't need to keep months and months of history. A few weeks would be plenty.

April 23, 2012
1:27 pm
Avatar
JChristensen
Grand Blanc, MI

Gold
Members
Forum Posts: 55
Member Since:
July 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Received an email a little earlier saying this issue was fixed.  I was able to clear my channels, even ones with considerable data, in a few minutes time.

Thanks for sticking with it, ThingSpeak!

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 166

Currently Online:
21 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 272

Vinod: 240

piajola: 95

turgo: 70

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 62

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 8665

Moderators: 1

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 14

Topics: 1600

Posts: 5760

Newest Members:

JadeFloralde98, mgnthe54, Zain-Ul-Abidin, wellbeingcentresuk, Vamsi, frankmehlhop

Moderators: cstapels: 460

Administrators: Hans: 405, lee: 457