thingspeak ThingSpeak.readIntField(,,) on arduino with esp8266 unstable | Arduino | Forum

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
thingspeak ThingSpeak.readIntField(,,) on arduino with esp8266 unstable
No permission to create posts
August 7, 2016
11:50 am
Avatar
oded
New Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
August 1, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

hi all.

 

i try to read last values of 3 field set  of thhingspeak channel.

like that:-

after setting up client with these libraries

#include <WiFiEsp.h>
#include <WiFiEspClient.h>
#include <WiFiEspServer.h>
#include <WiFiEspUdp.h>

#include <ThingSpeak.h> ////<<<<<<<<<<<<<<

etc.

etc.

 

void loop() {

int field1 = ThingSpeak.readIntField(141045,1);
Serial.println();
delay(1000);
Serial.print("field 1 is: ");
Serial.print(field1);
Serial.println();
int field2 = ThingSpeak.readIntField(141045,2);
Serial.println();
delay(10000);
Serial.print("field 2 is: ");
Serial.print(field2);
Serial.println();
int field3 = ThingSpeak.readIntField(141045,3);
Serial.println();
delay(10000);
Serial.print("field 3 is: ");
Serial.println(field3);
Serial.println();

delay(10000); // Note that the weather station only updates once a minute

;};

 

 

PROBLEM:

I set the data to be   600 , 600,600 

i get unstable readings (of same line wihch i try to read for testing purposes over the loop),

as follows  over the arduino  mega serial terminal 

 

field 1 is: 0
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com
[WiFiEsp] TIMEOUT: 605
[WiFiEsp] Disconnecting 0

field 2 is: 0
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 3 is: 600 

[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 1 is: 600
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com
[WiFiEsp] TIMEOUT: 605
[WiFiEsp] Disconnecting 0

field 2 is: 0
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 3 is: 600

[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 1 is: 600
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com
[WiFiEsp] TIMEOUT: 607
[WiFiEsp] Disconnecting 0

field 2 is: 0
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 3 is: 600

[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 1 is: 600
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com
[WiFiEsp] TIMEOUT: 605
[WiFiEsp] Disconnecting 0

field 2 is: 0
[WiFiEsp] Connecting to api.thingspeak.com

field 3 is: 600

 

 

any body can explain  whats wrong here ?

 

is it low memory of arduino as one suggested  somewhere  ?

 

wifi is strong , and all results come ok over http terminal .

 

thanks  

Oded,

July 30, 2017
5:46 am
Avatar
gkaplan
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
July 30, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Oded !

I also have some problems with Arduino Uno and WifiEsp and Thingspeak libraries.

Did you solve your problem? Or any workaround.

Thanks for help.

Best regards.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 114

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 261

Vinod: 196

piajola: 85

turgo: 70

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 62

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 5703

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 17

Topics: 1313

Posts: 4565

Newest Members:

BarryMaync, ThomasRougs, DonaldGen, prince, JrGordon, Elamsweems

Administrators: Hans: 387, lee: 457