Mega with ESP and 12 fields - how to upload to multiple channels? | Arduino | Forum

The ThingSpeak community site has been upgraded to a new site. This site is currently in read-only mode. You can ask questions or post and read discussions on the new site.
Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Mega with ESP and 12 fields - how to upload to multiple channels?
No permission to create posts
February 18, 2016
12:57 pm
Avatar
petertree
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
February 18, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

I have a project and I'm using a Arduino Mega with ESP8266 for connectivity.
This project has many sensors and standard examples of how to upload to ThingSpeak only allows a maximum of 8 fields to 1 channel.
I have created 2 channels and now need to upload 8 fields to the 1st channel and the other 4 fields to the 2nd channel.

Can anybody please help me with a working example or sketch please?
I've been successful with uploading the normal 8 fields to 1 channel but I have failed updating 2 channels.
Please help!

Kind Regards,
Peter

February 18, 2016
8:12 pm
Avatar
rw950431

Top
Members
Forum Posts: 279
Member Since:
January 30, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

What code are you using for the upload? Its likely you will have to create a second instance of the client with a different key.

February 19, 2016
3:22 am
Avatar
petertree
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
February 18, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

rw950431 said

What code are you using for the upload? Its likely you will have to create a second instance of the client with a different key.

Hi, thanks for the reply!
I'm no programmer and I've tried different ways but cannot get it to work.
Thus hoping for someone with a good example or sketch 🙂

February 21, 2016
11:38 pm
Avatar
rw950431

Top
Members
Forum Posts: 279
Member Since:
January 30, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Did you try the arduino forums? http://forum.arduino.cc/index.php

Post your code for 1 channel that works and see if anyone can help out.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 166

Currently Online:
32 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 272

Vinod: 240

piajola: 95

turgo: 70

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 62

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 8665

Moderators: 1

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 14

Topics: 1600

Posts: 5760

Newest Members:

kusmumichael, petersmith99, Rambant, blakeharriss09, optisol, Niyonzima Fils

Moderators: cstapels: 460

Administrators: Hans: 405, lee: 457