error while attempting http-get with SIM808 | ThingSpeak Projects | Forum

Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
error while attempting http-get with SIM808
Avatar
SankarSaba
New Member
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline
1
March 12, 2017 - 10:09 am
sp_Permalink sp_Print

hi
im trying to update thinkspeak from sim808 but getting network error . kindly please check below and let me know if this is anything wrong in my methodology. im using terminal.exe to send command via RS232.

AT
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,5 //connected in roaming
AT+SAPBR=3,1,"Contype","GPRS"
OK
AT+SAPBR=3,1,"APN","www" //VODAFONE INDIA "www" is APN (as per the operator)
OK
AT+SAPBR=3,1,"USER","" //blank (as per the operator)
OK
AT+SAPBR=3,1,"PWD","" //blank (as per the operator)
AT+SAPBR=1,1
OK
AT+HTTPINIT
OK
AT+HTTPPARA="CID","1"
OK
AT+HTTPARA="URL","https://api.thingspeak.com/update?api_key=MY_KEY&field1=VALUE"
OK
AT+HTTPACTION=0
+HTTPACTION: 0,603,0 //means network error as per the document

note: while im typing in browser url box, https://api.thingspeak.com/update?api_key=MY_KEY&field1=VALUE, i can able to update my field. i can able make call, send sms, i have internet pack

PLEASE HELP

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 114

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 250

Vinod: 154

cstapels: 83

piajola: 75

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 59

Newest Members:

webone

KMVp

aamir786

sugengprayogi

vickysam@gmail.com

farmerkjs

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 17

Topics: 1289

Posts: 4481

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 5652

Moderators: 0

Admins: 2

Administrators: Hans, lee