Scheduled recurring timecontrol app is not fired/started. | ThingSpeak Apps | Forum

Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Scheduled recurring timecontrol app is not fired/started.
Avatar
richlock
New Member
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 4, 2018 - 6:49 am
sp_Permalink sp_Print

Hi,I have several recurring timeControl app. What I have experienced that some of them usually is not started. Sometimes it is started, but it is random how it behaves. Those timers have actions interacting with talkback. Timers are recurring types, week based and should run every workdays at specified time.

For example the timer (29180)is scheduled but that scheduled date is passed, so somehow skipped.

Last Run: 2018-01-02 8:04 pm, Run At: 2018-01-03 8:00 pm

 

Timer:(29186)

Last Run:                                Run At: 2018-01-04 5:00 am

Current time is Jan-04-2018 12:20:00 PM CET.

 

Have you noticed similar problem or is it isolated just for me? Can someone check the log what the cause is of not starting the sheduled timers? I can provide the problematic timer IDs to check it: 29180 and 29186

Thanks:Richlock

Avatar
Vinod

Forum Posts: 186
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 4, 2018 - 7:04 pm
sp_Permalink sp_Print

I'm not sure I have correctly understood your problem, so please correct me if I got it wrong.

You have several TimeControls set to execute on a daily schedule. Sometimes of them execute on schedule, while others do not. You're trying to troubleshoot this. correct?

Information that would be helpful:

   What apps are tied to your TimeControl?

   How is the TimeControl interacting with TalkBack? 

Also, stepping back from the immediate issue you are trying to diagnose, can you provide more information describing your project so I can suggest something knowing about the application?

Avatar
richlock
New Member
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline
3
January 5, 2018 - 3:34 am
sp_Permalink sp_Print

I attached picture when the TimeControl did not run. It can be noticed that the column "Last Run" did not refreshed after the prediefined time elapsed.
Nor my relay, controlled by talkback, switched on or off. The talkback functionality is working as I can trigger it manually from postman or curl and my device act on it.

This relay is for switching the heating. I try to replace my wall mounted programmable thermostat to have remote control possibilities and have original time control.

timecontrolImage Enlarger

I attached what is the detail one of my TimeControl settings.

TimeControl EditImage Enlarger

 

To overcome the issue, I edit the faulty timeControl (did not change anything) and save it. This way it is re-registered. Then I hope it will fired correctly next time.
The last day it was OK, so the problem may be gone. But for me this TimeControl app is not so reliable.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 114

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 252

Vinod: 164

cstapels: 96

piajola: 75

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 59

Newest Members:

epicpaymentsny

DanielBobby

mercedeszw18

ujuxoketate

olihfez

winnieeq69

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 17

Topics: 1313

Posts: 4565

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 5703

Moderators: 0

Admins: 2

Administrators: Hans, lee