cannot update some channels anymore | ThingSpeak Apps | Forum

Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
cannot update some channels anymore
Avatar
ardlab
New Member
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline
1
July 8, 2017 - 12:37 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

using 10 x esp8266, everything went well to update 10 channels

suddenly channels 4 , 5 and 6 refuse to update, other channels keep working, 

 

anybody any idea?

any help is appreciated

// replace with your channel's thingspeak API key,
//String apiKey = "KEQHBL3FSHLMUHKX"; // De Krook demo by ArdLab
//String apiKey = "SIN3WR18MW3BHJHO"; // kanaal 1
//String apiKey = "M6NSJ2GXHJM4IG2B"; // kanaal 2
//String apiKey = "KATJXFEH3EY3YU5F"; // kanaal 3
String apiKey = "NVQOS01DRDP9A1B4"; // kanaal 4 DOES NOT WORK
//String apiKey = "HF55ASAXRYXJOLDW"; // kanaal 5 DOES NOT WORK
//String apiKey = "Z2APOHPDTOEI9AIP"; // kanaal 6 DOES NOT NIET
//String apiKey = "W2PQLMPL739N516C"; // kanaal 7
//String apiKey = "HURINR4DRXGVIL1T"; // kanaal 8
//String apiKey = "GXJROHT3819DYTSS"; // kanaal 9
//String apiKey = "TI3NPOABSDIYIZUF"; // kanaal 10
//String apiKey = "L6KPQ7F069305E23"; // kanaal 11
//String apiKey = "8NECZLS4VM90XQ12"; // kanaal 12

Avatar
rw950431

Forum Posts: 252
sp_UserOfflineSmall Offline
2
July 9, 2017 - 8:37 am
sp_Permalink sp_Print

So you are using 10 seperate ESP8266 boards to update 10 seperate channels?

 

Are you able to update the problem channels from your web browser? (Theres a sample URL on the data import/export tab you can copy)  If not what error codes are returned?

Avatar
ardlab
New Member
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline
3
July 10, 2017 - 3:26 am
sp_Permalink sp_Print

I successfully uploaded a csv formatted file, so the channel still works.

But now I realise I messed up! I deleted channels and created new ones and I think I used the Read API and not the Write API to upload data.

 

Not at home right now so I cannot test but I think the problem is solved.

I do use 10 times esp8266, I will be giving a workshop on IoT and each participant will use its own esp8266.

For testing purposes it's a cluster attacthed to 10 port USBhub.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 114

Currently Online: cstapels
21 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

rw950431: 252

Vinod: 164

cstapels: 96

piajola: 75

vespapierre: 63

Adarsh_Murthy: 59

Newest Members:

yeseniara11

RomanFug

JamesPes

RobertBak

ScottSmiva

Amourhotte

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 17

Topics: 1313

Posts: 4565

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 5703

Moderators: 0

Admins: 2

Administrators: Hans, lee